⟵ all  projects 

2020-2021

Applied Context

Britt Lise van Putten


Britt Lise van Putten, is een Nederlandse illustrator met een liefde voor animatie. Als een zelfbenoemde feminist maakt Britt vaak werk dat dient om bewustwording te creëren voor vrouwen rechten.

The Witch Hunt

Als we naar onze geschiedenis kijken krijgen we een zeer vrouwonvriendelijk kader te zien om de wereld door te begrijpen. Hierdoor is de gender ongelijkheid diep in ons onderbewuste gevestigd. De heksenjacht wordt door veel feministen gezien als een oorlog tegen de vrouw. Een gewelddadige oorlog die zijn sporen in het heden heeft nagelaten. Zonder het te beseffen leven we nog steeds met restanten van het wereldbeeld van toen.

‘The Witch Hunt’ is een frame by frame animatie over deze destructieve restante. Restanten die nog steeds het leven van vrouwen vandaag negatief beïnvloeden. In de animatie worden de heksenjacht en de elementen die door deze gebeurtenis in onze cultuur zijn ingebed, ondervraagd. Alleen door constante ondervraging van de geschiedenis komt er langzaam maar zeker ruimte voor bewustwording. Bewustwording dat ons zo “vanzelfsprekende” wereldbeeld gender ongelijkheden in stand houdt.