Metamorph

Metamorph

Merlijn Schoone

Applied Context  2022-2023

The first steps towards an artistic magazine about cosplay. Aimed at those who know little to nothing about cosplay but want to learn more about it and would like to get a clear view of what cosplay has to offer. For each issue, the magazine highlights a different cosplayer who comes to bring their story.

Ik werk momenteel aan een artistiek magazine over cosplay, speciaal gericht op mensen die nog weinig of niets weten over cosplay, maar wel graag meer willen leren en een duidelijker beeld willen krijgen van wat cosplay allemaal te bieden heeft. Cosplay is een vorm van performance art waarbij artiesten personages, ideeën of objecten uit comics, anime, boeken, films, series en games uitbeelden met behulp van kostuums.

In elk nummer van het magazine staat een andere cosplayer centraal, waarbij ze hun verhaal delen. Er zijn vele verschillende categorieën en aspecten binnen de cosplay wereld waarbij elke cosplayer zijn bezigheid in vindt. Sommigen besteden veel tijd aan het creëren van gedetailleerde kostuums, anderen richten zich meer op fotografie en organiseren photoshoots met en voor cosplayers. Er zijn ook groepen die zich toeleggen op het 'performance'-aspect en gezamenlijk oefenen voor optredens tijdens conventies. Mijn doel is om educatieve inhoud te bieden, lezers te inspireren en begrip en waardering voor cosplay te bevorderen.

De combinatie van mijn passie voor editoriaal ontwerp en mijn eigen cosplay-hobby hebben mij geleid tot dit onderzoeksveld, waar ik me tijdens mijn masterjaar verder in zal verdiepen. Mijn hoop is om uiteindelijk een volwaardig magazine te creëren dat beginnende cosplayers helpt om zich te oriënteren in de wereld van cosplay. Daarnaast zou het mij veel voldoening geven als ik mensen kan betrekken bij de cosplay community en een beter beeld van cosplay naar de buitenwereld kan brengen.