Absolute beginner

Absolute beginner

Billie Marcelis

Applied Context  2022-2023

Ik heb er voor gekozen om een teen in de diepe wateren van het grafische werkveld te steken. En op die manier een tipje van de sluier op te tillen en te kijken hoe die in elkaar zit en hoe een beginnend grafisch vormgever kan/moet navigeren in die hedendaagse wereld. Zo wou ik ervaring opdoen met klanten en hun briefings en feedback. En zo ook na te denken over de manier dat er vandaag de dag met vormgeving word omgegaan en wat de positie is van een (beginnend) vormgever en de voor en nadelen dat dat met zich meebrengt. Zo was elk project ook op zichzelf een onderzoek naar beeld, typografie en vormgeving.

Ik heb er voor gekozen om een teen in de diepe donkere wateren van het grafische werkveld te steken. En op die manier een tipje van de sluier op te tillen en te kijken hoe die in elkaar zit en hoe een beginnend grafisch vormgever kan/moet navigeren in die hedendaagse wereld. Zo wou ik ervaring opdoen met klanten en hun briefings en feedback. Zo kreeg ik de kans om een verscheidenheid aan briefings en feedback te verwerken ( het ene al duidelijker dan het andere ). En zo ook na te denken over de manier dat er vandaag de dag met vormgeving word omgegaan en wat de positie is van een (beginnend) vormgever en de voor en nadelen dat dat met zich meebrengt.

Elk project is op zichzelf ook een onderzoek naar beeld, experiment, typografie, kleur etc.

Mijn werk bestaat uit een verscheidenheid aan grafisch materiaal, zowel eindproducten als proces materiaal. Om zo een beeld te geven van mijn masterproef. Gemaakt met Photoshop, indesign, illustrator etc.